Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mégis kinek a jogai?

2016.07.05

Naponta aggódva követem a híreket, amelyek a migránsválság európai megoldására tett kísérleteket taglalják. És közben ugyanott más hírek: ismét szivárognak Magyarország déli határán, átvágják a kerítést, ma például ötvenen jöttek így át. Állítólag Románia felől is próbálkoznak, a magyar kormány már a román határon is előkészítette a drótakadály és kerítés építését.

Aztán videókat látok: nőket molesztálnak, erőszakolnak meg, párokat vernek, rugdosnak bevándorlók, késelnek, lopnak, rabolnak fenyegetőznek, Nyugat-Európa lakossága retteg. És nem ok nélkül.

Tavaly nyári budapesti tapasztalataim engem is arra sarkallnak, hogy keményen tiltakozzam a betelepítések ellen. Egyébként azt látom, hogy a környékünkön, itt a Keletinél már régebben megtelepedett arabok egyre bátrabbak, agresszívabbak. Két évvel ezelőtt nyugodtan jártam késő este az utcánkban, ma már nem merek egyedül elmenni színházba, vagyis hazamenni onnan.

Az elemzők szerint idén lehet, hogy 1 millióan, lehet, hogy 30 millióan indulnak el Európa felé.

Boncolgathatjuk a kérdést: miért éppen most, miért így egyszerre, tömegesen? Kétségtelen, hogy valaki bátorította, bátorítja őket. Sőt, valaki pénzeli is. A rossz nyelvek szerint – és maga sem tagadja – Soros György alapítványai... többek között. És talán az Iszlám Állam maga, így akarva bejutni a kontinensre, feldúlni, megfélemlíteni, hatalmába keríteni Európát.

Tiltakozunk kézzel-lábbal, aláírjuk a petíciót, - nem kérünk belőlük! De még most is vannak nálunk is, akik tárt karokkal várják őket. A szocialisták és más baloldali pártok a kormány elutasítását így adják tudtunkra. Mert csak a hatalom utáni hajsza számít. És vannak szervezetek, amelyek szakosodtak a bevándorlók feltétlen támogatására. Bizonyára nem rossz üzlet, ha ennyire ragaszkodnak hozzá.

Valóban, a Fidesz kormány nem tökéletes. Voltak rossz döntései, sőt nagyon rosszak is, de ez ügyben valóban az egyetlen létező helyes utat választotta. Ez a magyarok véleménye.

A biztonságpolitikai szakértőt arról kérdezi a riporter a rádióban: miért nem vezényelnek az államok katonaságot, fegyveres határőrséget a határokra?

A válasz nem meglepő, de ingerlő, sőt felháborító: mert azonnal zengene a média a jogvédők üvöltésétől... a „menekültek” emberi jogairól papolnának, arról, hogy nekik joguk van biztonságban élni, joguk van az emberi méltósághoz, a védelemhez... Tán még ahhoz is, hogy eltartsuk őket, piócaként éljenek és szaporodjanak, miközben mi szorgalmasan dolgozunk értük. És lehetőleg átalakítjuk társadalmunkat, szokásainkat az ő szájízük szerint.

Mi ez, ha nem az, amit muzulmán papok mondanak el videókon: úgy fognak élni, ahogy mi akarjuk, szolgáink lesznek, ők, és a gyermekeik gyermekei...

Tudom, erre sokan azt válaszolják: ostoba összeesküvés elmélet. Lehet. De kérdezem én, nyájas olvasó, belegondolt-e már abba, hogy milyen jogaink vannak nekünk, őshonos európaiaknak, akik ezt a társadalmat, kultúrát felépítettük, és őrizzük legalább ezer éve?

Nincs-e jogunk úgy élni, ahogy mi szeretnénk, azt enni, amit megkívánunk, úgy öltözni, ahogy megszoktuk? Nincs-e jogunk a biztonsághoz, a békéhez, a szabad vallásgyakorláshoz, egyáltalán a mi megszokott jó öreg Európánkhoz?

Bármilyen megátalkodott rasszistának is kiáltanak ki bennünket, tiltakozókat a migránsimádó emberi jogi szervezetek, nekem csak egy válaszom, azaz kérdésem van: nekünk nincsenek emberi jogaink? Csak mert itthon vagyunk, és hozzájuk képest jól élünk?

Mégis, kinek van joga az élethez? Mindenkinek, ott ahová Isten eleve helyezte. Nekünk is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.