Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi lesz a „Nem” után?

2016.07.05

Amióta a magyar parlament jóváhagyta az erőszakos migráns-betelepítés elleni népszavazást, sorozatos támadások és éles belföldi polémiák kereszttüzében élünk.

A Brüsszel által kitalált, és egyre vehemensebben erőszakolt betelepítés ugyancsak borzolja a kedélyeket, különösen Közép-Európa országaiban. Többnyire ezek azok az országok, ahol még él a „nemzetek Európája” eszméje, ahol ragaszkodik hagyományaihoz, szokásaihoz, vallásához a polgárok többsége. De főleg a békés életet, mindennapi nyugalmat tartjuk fontosnak.

A migránsokat korábban tárt karokkal fogadó nyugati államokban olyan dolgok történnek, amelyeket hüledezve olvasunk, látunk a mindennapi hírekben.

A tavalyi átvonuló áradat nyomán Magyarország lakossága is felháborodottan tiltakozik a betelepítések ellen. Brüsszel zsarolni próbál. Ha elutasított migránsonként 250 ezer eurót fizetünk, nem kell befogadnunk őket. Egyelőre. De ha fizetnénk is, mi a biztosíték, hogy jövőre nem jön új ötlettel Schulz és Merkel?

Egy átlag magyar munkavállaló havi nettó keresete 100 ezer forint, azaz 330 euró. Ez kevesebb, mint évi 4000 euró, öt év alatt nagyjából 20 ezer euró. Egy átlagos magyar tehát úgy 62 év alatt keresi meg azt az összeget, amit egy migráns után követelnek. Ha elfogadjuk, hogy 5 éves beilleszkedési időszakot jósolnak, akkor egy migránsra szánt havi összeg több mint egy magyar ember egész éves keresete. Csodálkoznak-e hát, hogy ezt nem akarjuk kifizetni?

De nem akarjuk a tavaly megtapasztalt szemétáradatot, a megfélemlítést, az erőszakot, nemzeti kultúránk és vallási szokásaink megsemmisítését sem.

Ezek az emberek amúgy sem akarnak hozzánk jönni. Halljuk a hírekben, hogy a Szlovákia és Csehország által befogadott szíriai és iraki keresztyének rendre hazamennek. Állítólag honvágyuk van. Nos, nekem is az lenne Szíriában vagy Irakban.

Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök szerint egyetlen megoldás a békekötés lenne a migránsáradat megállítására. Erre azonban, úgy tűnik, sem Európa, sem Amerika nem törekszik.

Hiába épül kerítés, Magyarországon egyre több migráns jelenik meg, beszivárognak, tegnap százötvenen, ma kétszázan, holnap háromszázan... Menedéket kérnek, a nyílt táborokból kijárva molesztálják a lakosságot, lopnak, szemetelnek, erőszakoskodnak... aztán, hála Istennek, továbbállnak. Mi pedig egyre több kerítéssel szabdaljuk szét Európát. Ausztria állandósítja a határ-ellenőrzéseket, és a mai választások előzetes becsléseiből úgy tűnik, éppen Szabadság-párti, szélső-jobboldali elnököt választ...

Közben Törökország is követeli a magáét, amit a mi nevünkben ígért neki Merkel kancellár. De sem a törökök, sem Olaszország, sem Görögország nem akarja, vagy nem tudja megállítani az egyre nagyobb számban érkező ázsiai és afrikai erőszakos hordákat.

Franciaország meghosszabbította a rendkívüli állapotot a futball Európa-bajnokság idejére, amelyet ramadan idején rendeznek. Az Iszlám Állam vezetője felszólította híveit, hogy kövessenek el merényleteket a bajnokság idején, és ne kíméljék a civileket.

Martin Schulz és a baloldali magyar média egyaránt tiltakozik a népszavazás ellen. Schulz szerint elfogadhatatlan, hogy egyes országokban a polgárokra bízzák az ilyen nagy horderejű kérdések eldöntését. A lakosság ne szóljon bele.

Az állam én vagyok” - mondta állítólag XIV.Lajos, a Napkirály. Nos, ma ez már nem aktuális. Felelős kormánynak tisztelnie kell választói akaratát. És Schulznak is, aki szintén – bár közvetve-, nekünk köszönheti, hogy a húsosfazék mellett ül.

Hallom naponta itt Budapesten az emberek véleményét az utcán, a tömegközlekedésben, a boltban. Senki sem akarja őket. Már csak az a kérdés, - ami nem kérdés, – hogy nemmel fogunk szavazni, de mi lesz utána? Hogy fogjuk kivitelezni, hogy döntésünket tiszteletben tartsa a polgárokat semmibe vevő, erőszakos Európai Unió?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.