Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bent vagyunk az EU-ban!

2009.05.10


Bevásároltam. Hogy mit, ne kérdezzék, mert nem tudom. Ugyanis műveletlen vagyok. Csak annyit tudok, hogy vettem egy csomó tubust, flakont, dobozt, palackot idegen felirattal, meg néhány csokoládéra emlékeztető valamit is. Majd, ha kibontjuk, talán kiderül, mi van benne. Az is lehet, hogy szúnyogirtó, vagy csótánycsapda, esetleg fogkefe vagy összehajtható papírtányér.
Ezek után, tudom, azt gondolják: e jegyzet szerzője féleszű. Pedig egyszerűen csak tanulatlan, tájékozatlan, egyszóval: tudatlan. Távol jár Európától, mivel nem beszéli az összes európai, esetleg ázsiai kereskedelmi partnerünk nyelvét.
Így esett meg vele, hogy vett a boltban egy állítólagos légfrissítőt holland felirattal, továbbá dán szappant, olasz makarónit, török csokoládét, görög étolajat, német habfürdőt, svéd szúnyogirtót és szlovén kakaslevest. Azt, hogy hogyan is kell őket használni, majd akkor tudja meg, amikor megtanul hollandul, dánul, olaszul, törökül, görögül, németül, svédül és szlovénul. Magyar felirat ugyanis egyiken sem volt, csak a szívmelengető árcédula. Keresgélte szegény az azonos jellegű magyar árut, de mikor felszólították, hogy távozzon, mert azt hitték, azért téblábol, ácsorog és kutakodik, mert lopni akar, gyorsan megvette, amit elől talált.
Most éppen a könyvtárba igyekszik, hogy a szóban forgó nyelvek szótárai alapján tisztázza a dolgokat, mert ugye kellemetlen lenne, ha a légfrissítővel fújná be magát reggel, vagy a szúnyogirtót használná más célokra. Útközben feldereng benne a gyanú: talán tanácsos volna a szótárakat megvásárolni? Úgyis sűrűn lesz rájuk szüksége!
A könyvtárba menet, ha már úgyis hülyének nézik, dúdolja, csak úgy a maga vigaszára a régi nótát: „Ne bánkóggyá', úgyis késő, mer' az idegeny az első!”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.