Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Füstölgő

2013.01.22


Az Európai Bizottság - unalmában talán,- újabb agyrémet szült. Tulajdonképpen jó néhány éve, tán egy évtizede folyik az elszánt boszorkányüldözés a dohányzás, azaz nem is a dohányzás, hanem a dohányosok ellen. Mert bűnbak az kell! Magyarország, mint mindenben, ami a tiltásról, büntetésről, korlátozásról szól, természetesen előljár. Nos, lássunk néhány kézenfekvő szempontot:
PÉNZ: míg egyre több egészségügyi hozzájárulást fizetünk Európa-szerte, csak azt halljuk, hogy a dohányosok betegségei egyre többe kerülnek. A pálinkáról, zsíros kolbászról, mindenféle szerekkel manipulált zöldségekről, gyümölcsökről és tartós élelmiszerekről szó sincs. Na de kérem, ezek hungaricumok, magyar termékek! (Akkor is, ha Kínai "barátaink" termelik, és nyomják le a torkunkon...)
Az ideális polgár csak fizet, de szolgáltatást soha nem igényel. Makkegészséges, napi 20 órát dolgozik 8 óra béréért, élteti a politikusokat, elégedett, és ha megbetegszik, mindjárt meg is hal, még mielőtt eljutna a kórházba. Kész, leírták, jöhet a következő...Kiknek is kell a mindig felhasználható, egészséges, igénytelen rabszolga?
ÁLSZENTSÉG: Budapesten nincsenek járdák, - a belvárosban legalábbis biztosan. Csak parkolók. Járdán, kapualjban, uton-útfélen parkolnak, - van aki már egy hónapja, mert nem tudta kifizetni a kerékbilincs levételét. Közlekedhetsz az úttesten, ahol elütnek (ugyanők), vagy a 10 centis megmaradt járdasávon (ha elég sovány vagy...), a kutyagumi-tenger pedig biztosított.
És ezek az autók nemcsak parkolnak: közlekednek is. Álljunk meg például a körúton, és várjunk türelmesen, amíg a lámpa zöldre vált. Közben máris kétszer annyi káros anyagot szívtunk be, mintha egy doboz cigarettát füstöltünk volna el.
Az olajlobbi győzött. Képviselő urak nyomják a gombot, közben puccos autókkal száguldoznak. Persze, a BKV nem olyan kényelmes... Gyártják a kipuffogógázt és az idióta szabályokat -milliókért.
FIGYELEMELTERELÉS, PARANOIA:
"Az emberek foglalkozzanak azzal, amivel mi mondjuk". Ideális polgár a mézesmadzagot kételkedés nélkül benyelő, idióta szajkó.
Nem kutakodik, mi van a háttérben: hisz, remél, és nem kérdez - mint a templomban.
De főleg állandóan retteg. Csakis attól, amit beleplántálnak a média által. Lépfene, járványok, szomszédos országok (többnyire magyar!) lakóinak inváziója, a világvége, kisbolygók és nagybolygók becsapódása, jobboldali és baloldali nézetek, zsidók, cigányok, nyugdíjasok, diákok, kivándorlók, bevándorlók... Soroljam még? Mind törékeny demokráciánkat fenyegetik... Amíg félsz, nem látod az igazi veszélyt.
Hogy a hatalmas, gusztustalan képek a cigarettásdobozon, a megalázó diszkrimináció, amely az utcára szorítja a dohányzókat, miközben a részeg garázdák szétverik a parkokat, a kocsmákat, drogosok, alkoholisták ölnek, ellátatlan elmebetegek szúrják le családtagjaikat... mindez nem probléma. Csak ne dohányozz!

A most tervezett újabb EU-s ajánlást még csak fogalmazzák,de fogadjunk, mi máris bevezetjük... Mert a jó polgár a frusztrált, megfélemlített polgár, aki tudja: jogai nincsenek, csak kötelezettségei... amelyeket teljesít, nem pofázik, ad, ad, ad, és ha már a gatyáját is odaadta, csöndben elmegy a poroson. De előtte még regisztrál és szavaz. És elhiszi, hogy balsorsának okozói csakis szomszédai, munkatársai, polgártársai... És szívből kívánja,hogy mindenki kecskéje azonnal dögöljön meg! Utódai pedig kegyelettel követik a példáját. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.